Salud

La importància de la salut mental

Potser dintre de la nostra rutina no entra parar-nos a pensar si estem bé o no. Però estar bé mentalment és molt important i ens pot influir a la nostra vida diària.

La frase “a mi no em passarà mai” ens la repetim massa sovint, creiem que nosaltres no passarem per això que està passant una tercera persona. Però resulta que quan el problema arriba no avisa i ho fa per quedar-se amb tu. Per molt que lluites sempre tens allà aquella ombra que ennuvola el teu dia a dia i t’enfonsa cada cop més avall.

Tothom pot passar per una situació psicològicament complicada. Ja sigui per malaltia, problemes familiars o de feina, o sense raó aparent. Per això mateix no hem de mirar per sobre de les espatlles a ningú, riure d’ells (com va fer fa uns mesos el diputat del PP en resposta a la demanda d’ajudes per a la salut mental dels ciutadans del senyor Errejon), ni deixar-los de costat. De vegades dedicar un senzill somriure pot animar el dia d’aquella persona amb qui t’estàs creuant.

No jutgis a la gent a la lleugera i recorda que sota la imatge que mostrem pot haver amagar un problema, el qual tu pots empitjorar amb un comentari desafortunat. Si la teva opinió pot ser rebuda de manera negativa, descarta-la. Pensa-t’ho dos cops abans de deixar anar un comentari destructiu. A tots ens pot tocar en un moment donat. Sigues empàtic.

Imatge de Sara Caballería

Deja un comentario